Diótorta

In Torta

Diótorta zabpehelyliszttel

Zabpehelyliszttel készült diótorta, pudingos diós krémmel töltve. Klasszikus torta egészségesebb verzióban. A tészta és a krém elkészítése is egyszerű, aztán már csak össze kell állítani a tortát.
 
Hozzávalók:
a piskótához:
6 tojás
6 dkg eritriol
12 dkg teljeskiőrlésű zabpehelyliszt
2 dkg darált dió
 
a krémhez:
15 dkg darált dió
1 cs. vaníliás pudingpor
20 dkg puha vaj
5 dkg xilit
4 dl tej
3 tojás sárgája
1 ek. rum
1 ek. mandula likőr (elhagyható, helyettesíthető)
 
a torta díszítéséhez:
10 dkg diabetikus fehér csokoládé
5 dkg étcsokoládé
fél diószemek
szeletelt mandula/mogyoró vagy darált dió a torta oldalára
 
A piskótához habosra felverjük az egész tojásokat gépi habverővel, közben kanalanként hozzáadagoljuk az eritriolt, majd kézi habverőre váltunk és hozzákeverjük a lisztet. A masszát sütőpapírral bélelt 24 cm-es kapcsos tortaformába öntjük és 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Mielőtt kivesszük a piskótát, hagyjuk pár percig a kikapcsolt, nyitott sütőben, majd kivéve tegyük rácsra hűlni. Közben a krémhez a pudingport egy kevés tejjel összekeverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját. A maradék tejet és a xilitet egy mélyebb tálba öntjük és vízgőz fölé rakva felmelegítjük. A tejet nem kell felforralni, ha elolvadt a xilit, hozzáadjuk a pudingos-tojásos keveréket és a vízgőz fölött, folyamatosan kavargatva besűrítjük a krémet. A puha vajat kikeverjük a rummal és a mandulalikőrrel és a kihűlt pudingkrémhez adjuk, majd a darált diót is belekeverjük. A piskótát keresztben két egyforma lapra vágjuk, az alsó lapot megkenjük a diós krém kétharmadával, rátesszük a másik lapot és a maradék krémmel lekenjük a torta tetejét és az oldalát is. A csokoládékat külön-külön megolvasztjuk, először a fehércsokit egyenletesen elkenjük a torta tetején, majd kiskanállal rálocsoljuk az étcsokit és fél diószemeket nyomkodunk bele. Az oldalát szeletelt mogyoróval díszítjük. Hűtőbe tesszük néhány órára vagy egy éjszakára.
 
Diótorta zabpehelyliszttel

, , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .