Szilvapálinkás sajttorta

In Torta

Szilvapálinkás sajttorta

Arra gondoltam, hogy ha már ősz van meg szilvaszezon, miért ne találhatnék ki valamilyen szilvás sajttortát. Aztán ahogy tovább agyaltam a recepten, eszembe jutott, a házi szilvapálinka milyen jól működne esetleg a krémben. Ezután már nem volt kérdés, kipróbálom. Így született meg ez a torta, ami nagyon különleges és finom lett a pálinkának köszönhetően.
 
Hozzávalók:
(18 cm-es tortaformához)
 
150 g zabkeksz (Zabfalatok)
50 g vaj
2 ek. szilvalekvár (házi cukormentes)
250 g Philadelphia krémsajt
75 g eritrit porrá őrölve
2 egész tojás + 1 sárgája
50 g tejszín
50 g tejföl
5 ek. szilvapálinka (házi)
1 tk. kukoricakeményítő
 
a díszítéshez:
4 kocka étcsokoládé
szilvalekvár
 
A kekszet összetörjük vagy aprítóban megdaráljuk, majd az olvasztott vajjal összedolgozzuk és egy 18 cm-es tortaforma aljába nyomkodjuk először kézzel majd egy kanál hátuljával.  Hűtőbe tesszük, amíg a krémet elkészítjük. A krémsajtot keverjük simára, adjuk hozzá a porrá őrölt eritritet, majd egyesével a tojásokat és a sárgáját is keverjük bele. Utána hozzáadjuk a krémhez a tejszínt, a tejfölt és a szilvapálinkát és jól összekeverjük az egészet. Az így kapott masszához a végén adjunk hozzá még egy teáskanálnyi keményítőt is amit szintén jól keverjünk el. A hűtőből kivéve kenjük meg szilvalekvárral a kekszes alapot, majd a tortaforma alját és oldalát fedjük be alufóliával két rétegben. Öntsük a formába a masszát és egyengessük el. A tortaformát helyezzük bele egy magasabb falu tepsibe és öntsük fel forró vízzel úgy, hogy kb. 2 cm magasságig ellepje. Ha kész tegyük be a 180 fokra előmelegített sütőbe, amit rögtön mérsékeljünk 150 fokra. Így süssük a tortát 45 percig. Ha kész hagyjuk kihűlni, utána tegyük hűtőbe néhány órára pihenni, de még jobb, ha egy egész éjszakára. Másnap vágjuk körbe késsel, mielőtt levesszük róla a formát. A tortát díszíthetjük szilvalekvárral és olvasztott étcsokoládé lapocskákkal.
 

, , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .