In Desszert, Palacsinta

Kakaós zabpalacsinta

Ha szeretnétek egészségesebb palacsintát sütni, akkor ez a kakaós zabpalacsinta jó választás lesz. Azon túl, hogy cukor- és gluténmentes, még nagyon finom is. Tálalhatjátok bármilyen feltéttel, amit szerettek, de próbáljátok ki mogyorókrémmel és eperrel, egyszerűen isteni lesz.
 
Kakaós zabpalacsinta
 
Hozzávalók:
a tésztához:
10 dkg gluténmentes zabpehely
1 teáskanál gluténmentes sütőpor
1 csipet só
2 evőkanál eritrit
1 tojás
30 dkg natúr joghurt
 
a tálaláshoz:
cukormentes mogyorókrém
durvára tört mogyoró
friss eper
 

Kakaós zabpalacsinta

Kakaós zabpalacsinta elkészítése:

A zabpelyhet aprítógéppel finom állagura dolgozzuk. Elvegyítjük a kakaóporral, a sütőporral, a sóval és az édesítővel. Hozzáadjuk a tojást, a joghurtot, és csomómentesre keverjük. 15 percre félretesszük pihenni, majd felhevített palacsintasütőben 1-2 evőkanálnyi adagokból kis palacsintákat sütünk. Mogyorókrémmel, tört mogyoróval és eperrel tálaljuk.
 
Kakaós zabpalacsinta
 
A recepthez a nyers kakaóport a Sambirano Gold biztosította.
 
Ha tetszett a kakaós zabpalacsinta receptje, nézzetek szét a blogon, ahol további egyszerű, gyorsan elkészíthető cukormentes desszerteket találhattok, és kövessetek a Facebook, az Instagram és a Pinterest oldalamon!

, , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .