Ha szeretnétek egészségesebb palacsintát sütni, akkor ez a kakaós zabpalacsinta jó választás lesz. Azon túl, hogy cukor- és gluténmentes, még nagyon finom is. Tálalhatjátok bármilyen feltéttel, amit szerettek, de próbáljátok ki mogyorókrémmel és eperrel, egyszerűen isteni lesz.
Hozzávalók:
a tésztához:
10 dkg gluténmentes zabpehely
1 teáskanál gluténmentes sütőpor
1 csipet só
2 evőkanál eritrit
1 tojás
30 dkg natúr joghurt
a tálaláshoz:
cukormentes mogyorókrém
durvára tört mogyoró
friss eper

Kakaós zabpalacsinta elkészítése:
A zabpelyhet aprítógéppel finom állagura dolgozzuk. Elvegyítjük a kakaóporral, a sütőporral, a sóval és az édesítővel. Hozzáadjuk a tojást, a joghurtot, és csomómentesre keverjük. 15 percre félretesszük pihenni, majd felhevített palacsintasütőben 1-2 evőkanálnyi adagokból kis palacsintákat sütünk. Mogyorókrémmel, tört mogyoróval és eperrel tálaljuk.
Ha tetszett a kakaós zabpalacsinta receptje, nézzetek szét a
blogon, ahol további egyszerű, gyorsan elkészíthető cukormentes desszerteket találhattok, és kövessetek a
Facebook, az
Instagram és a
Pinterest oldalamon!
Like
cukormentes, desszert, gluténmentes, kakaó, palacsinta, Sambirano Gold, zabpalacsinta, zabpehely