Palacsinta sütőtökkrémmel? Igen, miért is ne? Bevallom, miután kipattant a fejemből ez a kombó, volt bennem némi félsz a végeredményt illetően, de aztán úgy gondoltam, hogy ami palacsinta, vagy legalább köze van hozzá, az csak jó lehet, ennyi. A sütőtököt meg manapság már ezerféle módon használjuk a konyhában, sós és édes változatban is, akkor meg éppen palacsintatöltelék ne lehetne? Minden esetre a kísérlet eredménye minden várakozásomat felülmúlta, isteni lett, amit tálalásnál olvasztott csokoládéval és durvára tört dióval turbóztam fel. Sütőtök imádóknak ez a sütőtökkrémes palacsinta egy kötelezően ajánlott darab!

Hozzávalók:
10-12 db-hoz
a tésztához:
20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
1 csipet só
1 teáskanál 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
2 tojás
3 evőkanál étolaj
3 dl tej
a töltelékhez:
14 dkg sütőtökpüré
1,5 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
1/4 teáskanál őrölt fahéj
1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
1/4 teáskanál őrölt narancshéj
1/4 teáskanál őrölt bourbon vanília
14 dkg mascarpone
1,5 dl tejszín
a tálaláshoz:
kevés étcsokoládé (min. 70%-os)
durvára tört dió

Sütőtökkrémes palacsinta elkészítése:
A palacsintatészta hozzávalóit kézi habverővel csomómentesre keverjük. 1/2 órát pihentetjük, majd felhevített tapadásmentes serpenyőben 1-1 kisebb merőkanálnyi tésztából, palacsintákat sütünk.
A tejszínt kemény habbá verjük. A sütőtökpürét elkeverjük az édesítőszerrel és a fűszerekkel, majd hozzáadjuk a mascarponét és a tejszínhabot.
A kisütött palacsintát megkenjük a sütőtökös krémmel, mindkét oldalát behajtjuk, feltekerjük, majd a többi palacsintával is így járunk el. A csokoládét mikróhullámú sütőben megolvasztjuk. Tálalás előtt a palacsintákat megcsorgatjuk a csokoládéval, és durvára tört dióval díszítve tálaljuk.
Ha tetszett a sütőtökkrémes palacsinta receptje, nézzetek szét a
blogon, ahol további egyszerű, gyorsan elkészíthető cukormentes desszerteket találhattok, és kövessetek a
Facebook, az
Instagram és a
Pinterest oldalamon!
Like
cukormentes, desszert, édesség, palacsinta, sütőtök