Reggelinek vagy akár desszertnek is tökéletes választás lehet ez a tejszínhabbal és áfonyával felturbózott matcha teás palacsintatorony, ami ráadásul nem csak cukormentes, hanem gluténmentes is. A gyönyörű színét pedig a matcha teapornak köszönheti, amiről bővebben
itt tudtok olvasni.
Hozzávalók:
kb. 18 db mini palacsintához
a tésztához:
12,5 dkg barnarizs-liszt
1,5 teáskanál matcha teapor
2 dl cukormentes pörköletlen mandulatej
1 tojás felverve
1 csipet só
1 teáskanál gluténmentes sütőpor
1 evőkanál kókuszolaj
1 evőkanál eritrit
a sütéshez:
kókuszolaj
a krémhez:
2 dl tejszín
1 csomag habfixáló
1 evőkanál eritrit
a tetejére:
áfonya
a szóráshoz:
Matcha teás palacsintatorony elkészítése:
A lisztet elvegyítjük a sóval, sütőporral, a matcha teaporral és az édesítőszerrel. Hozzáadjuk a tojást, a tejet, a kókuszolajat, és csomómentesre dolgozzuk. A tésztát 10 percet pihentetjük. Felforrósított, kókuszolajjal kikent serpenyőben 2 evőkanálnyi masszából mini palacsintákat sütünk. A krémhez a tejszínt a habfixálóval és az édesítővel kemény habbá verjük, és sima csöves habzsákba szedjük. A palacsinta tetejére kis halmokat nyomunk, rátesszük a következő palacsintát, és a krémből arra is halmokat nyomunk. Ezt folytatjuk, majd az utolsó palacsinta tetejét áfonyával díszítjük és végül megszórjuk kevés matchaporral.
A recepthez használt matcha teáról további információ az
M Matcha oldalán található.
1
cukormentes, gluténmentes, matcha teapor, palacsinta, palacsintatorony