In Desszert, Fánk, Gluténmentes desszert

Fahéjas amerikai fánk

Itt a farsangi időszak és ezzel együtt a fánkszezon is, amit részemről egész évre kiterjeszthetnének.J Na, jó, én szezonon kívül is készítem, mert imádom, legyen az pihe-puha vagy roppanós, töltött vagy töltetlen fánk. Mivel ennyire nagy kedvenc és gyakran kerül az asztalra, próbálok odafigyelni, és egészségesebb változatban is elkészíteni. Ezért nagyon megörültem annak, hogy lehetőségem nyílt kipróbálni a Wise Pasta gluténmentes lángos és fánk lisztkeverékét, ami mindamellett, hogy vegán, gluténmentes, szójamentes, adalék és tartósítószer-mentes, nagyon könnyen elkészíthető vele például ez a fahéjas amerikai fánk is. A lisztkeverék főleg azoknak jelent nagy segítséget, akik emésztési problémával, gluténérzékenységgel, cukorbetegséggel küzdenek, de azoknak is jó alternatíva lehet, akik szeretnének kicsit jobban odafigyelni az étkezésükre. Na de jöjjön a gluténmentes fahéjas amerikai fánk receptje, ami könnyű, puha, és a fahéjas mázzal bevonva ellenállhatatlan.
 
Fahéjas amerikai fánk
 
Fahéjas amerikai fánk
 
Hozzávalók:
18 db-hoz
 
a tésztához:
25 dkg Wise Food lángos és fánk lisztkeverék
1 dkg Wise Food 5X Édes
1,2 dkg olaj
1 dkg fehérborecet
23 dkg langyos víz
 
a gyúráshoz és a nyújtáshoz:
barnarizs-liszt
 
a sütéshez:
olaj
 
a mázhoz:
2-3 dkg vaj
őrölt fahéj
eritrit
 

Fahéjas amerikai fánk

Fahéjas amerikai fánk elkészítése:

A vizet, az édesítőszert, a fehérborecetet és az olajat összekeverjük. Csomómentesre dolgozzuk a lisztkeverékkel, és 15 percre félretesszük pihenni. Barnarizs-liszttel szórt felületen átgyúrjuk, és ujjnyi vékonyra nyújtjuk. Nagyméretű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk a fánkokat, kisebbel a közepüket is. 10 percre félretesszük.
A vajat felolvasztjuk. A fánkokat forró olajban kisütjük, papírtörlőre szedjük. Még melegen lekenjük az olvasztott vajjal, majd a fahéjjal elkevert eritritbe forgatjuk.
 
Fahéjas amerikai fánk
 
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2020. októberi számában is.
A recepthez a Wise Pasta gluténmentes termékeit használtam.
A fotózáshoz a Fotóhátterek.hu háttereit használtam.
 
Ha tetszett a fahéjas amerikai fánk receptje, nézzetek szét a blogon, ahol további egyszerű, gyorsan elkészíthető cukormentes desszerteket találhattok, és kövessetek a Facebook, az Instagram és a Pinterest oldalamon!

, , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .