A jelenlegi kedvenc zabkásám, a sütőtökös zabkása receptjét hozom most ide a blogra. Ugyan található már nálam néhány zabkása recept, de ez annyira finom, hogy muszáj megmutatnom. Aki szereti a sütőtököt, annak nem kell magyaráznom 🙂
A sütőtöknek és a fahéjnak köszönhetően nagyon őszi, a földimogyorókrémtől pedig extra krémes és különleges lett. Csak annyit tudok még hozzáfűzni, hogy ha akad egy kis sült sütőtök otthon, érdemes kipróbálni, akár már holnap reggelire is.
Hozzávalók:
1 adagra
5 dkg apró szemű zabpehely
2 dl cukormentes kókusztej
2 evőkanál sült sütőtökhús
1 evőkanál eritrit-xilit keverék
1 teáskanál őrölt fahéj
a tálaláshoz:
durvára vágott mandula, mogyoró, kesudió, dió vegyesen (vagy ami éppen van otthon)
kókuszchips
cukormentes földimogyorókrém

Sütőtökös zabkása elkészítése:
A zabpelyhet a kókusztejjel és az édesítőszerrel folyamatosan kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük. A tűzről levéve belekeverjük a sütőtökpürét és az őrölt fahéjat. Ízlés szerint adhatunk hozzá 1-2 teáskanál földimogyorókrémet, majd a durvára vágott magvakkal, és a kókuszchipsszel megszórva tálaljuk.
3
reggeli, sütőtök, zabkása, zabpehely