Szedres joghurttorta pohárban

In Desszert, Pohárdesszert, Sütés nélküli desszert

Szedres joghurttorta pohárban

Könnyű joghurtos desszert, pillanatok alatt. Nehezebb ebéd vagy vacsora után tökéletes levezetés lehet ez a szedres joghurttorta pohárban. A tetejére szeder helyett pedig bármilyen más gyümölcsöt is pakolhatunk, vagy mirelit gyümölcsöt is használhatunk. 
 
Hozzávalók:
4 pohárhoz
 
8 dkg zabkeksz
2 dkg olvasztott vaj
25 dkg natúr görög joghurt
1 dl habtejszín
2 lap zselatin
½ bio citrom héja + 3 evőkanál citromlé
a tetejére:
25 dkg szeder
 

Szedres joghurttorta pohárban elkészítése:

A kekszet összemorzsoljuk, eldolgozzuk a vajjal, és a poharakba osztjuk. A joghurtot kikeverjük a nyírfacukorral, a reszelt citromhéjjal és a citromlével. A zselatint a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük. A tejszínt felverjük, hozzáadjuk a joghurthoz, majd belecsorgatjuk a langyosra hűlt zselatint és jól összedolgozzuk. A poharakba kanalazzuk a krémet, és hűtőbe tesszük néhány órára vagy 1 éjszakára dermedni. Tálalás előtt szederrel kirakjuk a tetejüket.
 Szedres joghurttorta pohárban
 
Szedres joghurttorta pohárban
 
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin szeptemberi számában is.

, , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.