In Desszert, Pohárdesszert, Sütés nélküli desszert

Kávés panna cotta

A panna cottát és a kávés desszerteket is nagyon szeretjük, így született meg ez a kávés panna cotta receptje is. Nagyon sokszor készítem, ha valami gyors édességre vágyunk, és nagy előnye, hogy még sütni sem kell.
 
Kávés panna cotta
 
Hozzávalók:
3 pohárhoz
 
2 dl tej
2 dl tejszín
3,5 zselatinlap
2 teáskanál azonnal oldódó kávépor
2 teáskanál 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
1 teáskanál vaníliakivonat
a csokoládékrémhez:
5 dkg étcsokoládé
1/2 dl tejszín
 
a díszítéshez:
szeder
török mogyoró
puffasztott quinoa
csokoládéreszelék
 
Kávés panna cotta

Kávés panna cotta elkészítése:

A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A tej felét felmelegítjük, feloldjuk benne a kávéport. A maradék tejet a tejszínnel és az édesítőszerrel kis lángon felforrósítjuk. A tűzről levesszük, hozzáadjuk a feloldott kávét, a vaníliát, a kinyomkodott zselatint, és egyneműre keverjük. Langyosra hűtjük, és szűrőn keresztül poharakba adagoljuk. Néhány órára vagy 1 éjszakára hűtőbe tesszük dermedni.
A csokoládékrémhez a tejszínt felmelegítjük, az apróra tördelt csokoládéra öntjük, és addig keverjük, amíg egynemű nem lesz. Langyosra hűtjük, és a panna cotta tetejére öntjük. Szederrel, mogyoróval, puffasztott quinoával és csokoládéreszelékkel díszítjük.
 
Kávés panna cotta
 
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2020. szeptemberi számában is.
 
Ha tetszett a kávés panna cotta receptje, nézzetek szét a blogon, ahol további egyszerű, gyorsan elkészíthető cukormentes desszerteket találhattok, és kövessetek a Facebook, az Instagram és a Pinterest oldalamon!

, , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .