A panna cottát és a kávés desszerteket is nagyon szeretjük, így született meg ez a kávés panna cotta receptje is. Nagyon sokszor készítem, ha valami gyors édességre vágyunk, és nagy előnye, hogy még sütni sem kell.
Hozzávalók:
3 pohárhoz
2 dl tej
2 dl tejszín
3,5 zselatinlap
2 teáskanál azonnal oldódó kávépor
2 teáskanál 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
1 teáskanál vaníliakivonat
a csokoládékrémhez:
5 dkg étcsokoládé
1/2 dl tejszín
a díszítéshez:
szeder
török mogyoró
puffasztott quinoa
csokoládéreszelék
Kávés panna cotta elkészítése:
A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A tej felét felmelegítjük, feloldjuk benne a kávéport. A maradék tejet a tejszínnel és az édesítőszerrel kis lángon felforrósítjuk. A tűzről levesszük, hozzáadjuk a feloldott kávét, a vaníliát, a kinyomkodott zselatint, és egyneműre keverjük. Langyosra hűtjük, és szűrőn keresztül poharakba adagoljuk. Néhány órára vagy 1 éjszakára hűtőbe tesszük dermedni.
A csokoládékrémhez a tejszínt felmelegítjük, az apróra tördelt csokoládéra öntjük, és addig keverjük, amíg egynemű nem lesz. Langyosra hűtjük, és a panna cotta tetejére öntjük. Szederrel, mogyoróval, puffasztott quinoával és csokoládéreszelékkel díszítjük.
Ha tetszett a kávés panna cotta receptje, nézzetek szét a
blogon, ahol további egyszerű, gyorsan elkészíthető cukormentes desszerteket találhattok, és kövessetek a
Facebook, az
Instagram és a
Pinterest oldalamon!
Like
desszert, kávés, panna cotta, pohárdesszert, sütés nélkül