Ismét egy mandulakrémes recept. Azt hiszem teljesen rákattantam a mandulakrémre, de úgy általában a mandulás desszertekre, sütikre is. Több
mandulás receptet is találhattok már
itt a blogon, és a közeljövőben néhányat biztos hozok még hozzá. Na de jöjjön most ez a mandulakrémes datolyagolyó recept, ami egy igazi kis íz- és energiabomba és nem mellesleg pillanatok alatt elkészíthető.

Hozzávalók:
13-14 db-hoz
15 dkg magozott aszalt datolya
5 dkg őrölt mandula
3 teáskanál víz
a forgatáshoz:
aprított szeletelt mandula

Mandulakrémes datolyagolyó elkészítése:
A datolyát szálirányra merőlegesen vékony szeletekre vágjuk, majd a mandulakrémmel és a vízzel aprítógépbe tesszük, és pár percig krémesítjük. Hozzáadjuk az őrölt mandulát, és az egészet összedolgozzuk. A masszából diónyi golyókat formázunk, és mindegyiket durvára darált szeletelt mandulába forgatjuk. Néhány órára hűtőbe tesszük.
Ha tetszett a mandulakrémes datolyagolyó receptje, nézzetek szét a
blogon, ahol további egyszerű, gyorsan elkészíthető cukormentes süteményeket, desszerteket találhattok, és kövessetek a
Facebook, az
Instagram és a
Pinterest oldalamon!
Like
bonbon, datolya, datolyagolyó, desszert, mandula, mandulakrém, sütés nélkül, vegán