In Bonbon, Desszert, Gyors desszert

Mandulakrémes datolyagolyó

Ismét egy mandulakrémes recept. Azt hiszem teljesen rákattantam a mandulakrémre, de úgy általában a mandulás desszertekre, sütikre is. Több mandulás receptet is találhattok már itt a blogon, és a közeljövőben néhányat biztos hozok még hozzá. Na de jöjjön most ez a mandulakrémes datolyagolyó recept, ami egy igazi kis íz- és energiabomba és nem mellesleg pillanatok alatt elkészíthető.
 
Mandulakrémes datolyagolyó
 
Hozzávalók:
13-14 db-hoz
 
15 dkg magozott aszalt datolya
5 dkg őrölt mandula
3 teáskanál víz
 
a forgatáshoz:
aprított szeletelt mandula
 

Mandulakrémes datolyagolyó

Mandulakrémes datolyagolyó elkészítése:

A datolyát szálirányra merőlegesen vékony szeletekre vágjuk, majd a mandulakrémmel és a vízzel aprítógépbe tesszük, és pár percig krémesítjük. Hozzáadjuk az őrölt mandulát, és az egészet összedolgozzuk. A masszából diónyi golyókat formázunk, és mindegyiket durvára darált szeletelt mandulába forgatjuk. Néhány órára hűtőbe tesszük. 
 
Mandulakrémes datolyagolyó
 
Mandulakrémes datolyagolyó
 
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2021. szeptemberi számában is.
A recepthez a Donum Terrae termékét használtam.
A fotózáshoz a Fotóhátterek.hu háttereit használtam.
 
Ha tetszett a mandulakrémes datolyagolyó receptje, nézzetek szét a blogon, ahol további egyszerű, gyorsan elkészíthető cukormentes süteményeket, desszerteket találhattok, és kövessetek a Facebook, az Instagram és a Pinterest oldalamon!

, , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .