In Desszert, Keksz

Csokoládédarabkás keksz

Egy nagyon egyszerű teljes kiőrlésű csokis keksz receptet mutatok, amit pillanatok alatt össze lehet állítani és a sütési idő is csak néhány perc. A legjobb benne a kis megolvadt csokidarabok.
 
Csokidarabkás keksz
 
Hozzávalók:
15-16 db-hoz
 
12 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
1/2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
10 dkg vaj
1 tojás
2 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
1 teáskanál vaníliakivonat
 
Csokidarabkás keksz

Csokoládédarabkás keksz elkészítése:

A puha vajat habosra keverjük az édesítőszerrel, beledolgozzuk a tojást, és hozzáadjuk a vaníliakivonatot. A kétféle csokoládépasztillát felaprítjuk, majd a sütőporral és a szódabikarbónával elvegyített liszttel együtt a masszába forgatjuk. A tésztát vízbe mártott fagylaltoskanállal sütőpapírral bélelt tepsire adagoljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük.
 
Csokidarabkás keksz
 
A recepthez a belga étcsokoládé és a ruby csokoládé pasztillát a Sambirano Gold biztosította.
 
Ha tetszett a csokoládédarabkás keksz receptje, nézzetek szét a blogon, ahol további egyszerű, gyorsan elkészíthető cukormentes desszerteket találhattok, és kövessetek a Facebook, az Instagram és a Pinterest oldalamon!
 

, , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .