Egy nagyon egyszerű teljes kiőrlésű csokis keksz receptet mutatok, amit pillanatok alatt össze lehet állítani és a sütési idő is csak néhány perc. A legjobb benne a kis megolvadt csokidarabok.
Hozzávalók:
15-16 db-hoz
12 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
1/2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
10 dkg vaj
1 tojás
2 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
1 teáskanál vaníliakivonat
Csokoládédarabkás keksz elkészítése:
A puha vajat habosra keverjük az édesítőszerrel, beledolgozzuk a tojást, és hozzáadjuk a vaníliakivonatot. A kétféle csokoládépasztillát felaprítjuk, majd a sütőporral és a szódabikarbónával elvegyített liszttel együtt a masszába forgatjuk. A tésztát vízbe mártott fagylaltoskanállal sütőpapírral bélelt tepsire adagoljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük.
A recepthez a belga étcsokoládé és a ruby csokoládé pasztillát a
Sambirano Gold biztosította.
Ha tetszett a csokoládédarabkás keksz receptje, nézzetek szét a
blogon, ahol további egyszerű, gyorsan elkészíthető cukormentes desszerteket találhattok, és kövessetek a
Facebook, az
Instagram és a
Pinterest oldalamon!
Like
aprósütemény, csokoládé, keksz, Sambirano Gold, teljes kiőrlésű