Zöldcitromos sajttorta

In Sütemény

Zöldcitromos sajttorta

A sajttorta számtalan módon elkészíthető, lehet találni receptet minden változatára a neten, de én csak krémsajttal tudom elképzelni, nekem így az igazi. A lime-mal párosítva pedig egyszerűen fantasztikus ízvilág kerekedik, amit mindenképp érdemes kipróbálni.
 
Hozzávalók:
200 g zabkeksz (nálam Zabálom kekszből)
100 g vaj
250 g Philadelphia krémsajt
75 g nyírfa porcukor
2 tojás
1 tojás sárgája
50 g tejszín
50 g tejföl
1 lime leve és héja
1 tk. kukoricakeményítő
 
A kekszet összetörjük vagy aprítóban megdaráljuk, majd a puha vajjal összedolgozzuk.  Előveszünk egy tortaformát (én 23 cm-es formát használtam) és az aljába nyomkodjuk a kekszet. Tegyük hűtőbe, amíg a krémet elkészítjük. A krémsajtot keverjük simára, adjuk hozzá a porcukrot, majd egyesével a tojásokat és a sárgáját is keverjük bele. Utána adjuk a krémhez a tejszínt, tejfölt, a lime reszelt héját és levét. A kikevert krémhez a végén adjunk hozzá még egy teáskanálnyi keményítőt is. Vegyük ki a tortaformát a hűtőből és két rétegben csomagoljuk be alufóliába az alját és az oldalát. Tegyük rá a kekszrétegre a masszát és egyengessük el. A tortaformát helyezzük bele egy magasabb falu tepsibe és öntsük fel forró vízzel úgy, hogy kb. 2-3 cm magasságig ellepje. Ha kész tegyük be a 180 fokra előmelegített sütőbe, amit rögtön mérsékeljünk 150 fokra. Így süssük a tortát kb. 45 percig. Jót tesz a tortának, ha hűtőbe tesszük pihenni, másnap szépen szeletelhető. 
Az alapötlet innen van.

, , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .