Banános-mandulás sült zabkása

In Étel & ital, Reggeli

Banános-mandulás sült zabkása

A zabkását általában főzve fogyasztjuk, ami valóban gyors megoldás a rohanós hétköznapokon, de ha valamennyivel több időt tudunk rászánni, vagy esetleg hétvégén jobban ráérünk, érdemes kipróbálni a sült verzióját. Ez a banános-mandulás sült zabkása néhány perc alatt összekeverhető, majd a fél órás sülést követően, igazán fenséges, egészséges és laktató reggelit tálalhatunk az asztalra. Mivel melegen és hidegen is fogyasztható, és napokig eláll, akár előre is elkészíthetjük. Az ízesítése variálható, de ez a banános-mandulás verzió nagyon finom, már-már süteményként is megállja a helyét, így én például uzsonnára is szoktam nasiként enni belőle.
 
Banános-mandulás sült zabkása 
Hozzávalók:
20 cm-es serpenyőhöz
 
10 dkg apró szemű zabpehely
2 teáskanál chiamag
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
1/2 teáskanál himalája só
1 banán
1 tojás
5 dkg eritrit
2 dkg durvára tört mandula
2 teáskanál vaníliakivonat
2,5 dl cukormentes mandulatej
1 evőkanál vaj
 
a tetejére:
1banán
szeletelt mandula
durvára tört mandula
 

Banános-mandulás sült zabkása elkészítése:

A zabpelyhet a többi száraz hozzávalóval elvegyítjük. A banánt villával pürésítjük. Hozzáadjuk a tojást, az eritritet, a durvára tört mandulát, a vaníliakivonatot és a mandulatejet, elkeverjük, végül a zabpelyhes eleggyel összeforgatjuk.
A serpenyőben felolvasztjuk a vajat. Ráöntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Banánkarikákkal, durvára tört és szeletelt mandulával megszórva tálaljuk.
 
Banános-mandulás sült zabkása
 
Banános-mandulás sült zabkása
 
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin januári számában is.
A Carbon Steel serpenyőért köszönet a Russell Hobbsnak.
A fotózáshoz a Fotóhátterek.hu háttereit használtam.

 

, ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.