In Étel & ital

Fűszeres vöröslencse-krém

Egy egyszerű, de annál finomabb kence ez a fűszeres vöröslencse-krém. Pirítósra, indiai vagy akár sima kenyérre kenve is isteni, ami lehet vendégváró előétel, de a hétköznapokon vacsoraként is megállja a helyét. Sokszor készítem, nagyon szeretjük, ezért is döntöttem úgy, hogy felteszem ide a blogra a sütik közé, egy kis változatosságnak. A vöröslencséhez nagyon jól passzolnak az indiai fűszerek, ezért lehet őket bőven használni. A lencsehajtás pedig egy plusz íz és állag a krém mellett, ami  ráadásul egészséges és tele van vitaminnal.
 
Fűszeres vöröslencse-krém
 
Hozzávalók:
20 dkg vörös lencse
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
kevés olívaolaj
frissen őrölt bors
1/2 teáskanál őrölt kömény
1/2 teáskanál kurkuma
1/2 teáskanál őrölt csípős paprika
2 evőkanál aprított petrezselyem
4 dl víz
 
a tálaláshoz:
pirítós
lencse hajtás
 

Fűszeres vöröslencse-krém

Fűszeres vöröslencse-krém elkészítése:

Kevés olívaolajat hevítünk, megdinszteljük rajta az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk az átöblített lencsét, felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk, puhára főzzük. A tűzről levéve botmixerrel pürésítjük, belenyomjuk a fokhagymát, ízesítjük a köménnyel, a kurkumával, a csípős paprikával és a petrezselyemmel. Pirítóssal, lencsehajtással kínáljuk.
 
Lencse hajtás
 
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2020. januári számában is.
A recepthez a biocsírát a Bioháló biztosította.
A fotózáshoz a Fotóhátterek.hu hátterét használtam.
 
Ha tetszett a fűszeres vöröslencse-krém receptje, nézzetek szét a blogon, ahol további egyszerű, gyorsan elkészíthető ételt, előételt, illetve cukormentes desszerteket találhattok, és kövessetek a Facebook, az Instagram és a Pinterest oldalamon!

, , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .