Egy egyszerű, de annál finomabb kence ez a fűszeres vöröslencse-krém. Pirítósra, indiai vagy akár sima kenyérre kenve is isteni, ami lehet vendégváró előétel, de a hétköznapokon vacsoraként is megállja a helyét. Sokszor készítem, nagyon szeretjük, ezért is döntöttem úgy, hogy felteszem ide a blogra a sütik közé, egy kis változatosságnak. A vöröslencséhez nagyon jól passzolnak az indiai fűszerek, ezért lehet őket bőven használni. A lencsehajtás pedig egy plusz íz és állag a krém mellett, ami ráadásul egészséges és tele van vitaminnal.
Hozzávalók:
20 dkg vörös lencse
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
kevés olívaolaj
só
frissen őrölt bors
1/2 teáskanál őrölt kömény
1/2 teáskanál kurkuma
1/2 teáskanál őrölt csípős paprika
2 evőkanál aprított petrezselyem
4 dl víz
a tálaláshoz:
pirítós
lencse hajtás

Fűszeres vöröslencse-krém elkészítése:
Kevés olívaolajat hevítünk, megdinszteljük rajta az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk az átöblített lencsét, felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk, puhára főzzük. A tűzről levéve botmixerrel pürésítjük, belenyomjuk a fokhagymát, ízesítjük a köménnyel, a kurkumával, a csípős paprikával és a petrezselyemmel. Pirítóssal, lencsehajtással kínáljuk.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2020. januári számában is.
A recepthez a biocsírát a Bioháló biztosította.
A fotózáshoz a Fotóhátterek.hu hátterét használtam.
Ha tetszett a fűszeres vöröslencse-krém receptje, nézzetek szét a
blogon, ahol további egyszerű, gyorsan elkészíthető ételt, előételt, illetve cukormentes desszerteket találhattok, és kövessetek a
Facebook, az
Instagram és a
Pinterest oldalamon!
Like
dip, egyszerű, előétel, étel, kence, krém