A lemon curd, azaz angol citromkrém után végre felkerül a blogra a másik nagy kedvencem a narancskrém (orange curd) is. A narancskrém elkészítési módja és felhasználása megegyezik a citromkrémével. A narancskrémet szintén sütemények, torták vagy pohárdesszertek krémjéhez használom. Hozok majd recepteket, ahol megmutatom, hogy én milyen desszertekhez használtam fel például ezt az adagot. Ha szeretitek a
citromkrémet, mindenképp érdemes ezt a narancsos verziót is kipróbálni.
Hozzávalók:
2 kisebb csatos üveghez
3 narancs
3 tojás
1,5 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
1/2 evőkanál étkezési keményítő
10 dkg vaj

Narancskrém elkészítése:
A narancsok levét kifacsarjuk, összekeverjük az édesítővel, a tojással, a keményítővel, és vízgőz felett, folyamatosan kavargatva besűrítjük. Levesszük a tűzről, belevegyítjük a kockára vágott vajat, majd hűlni hagyjuk. Végül üvegekbe kanalazzuk a krémet, és hűtőbe tesszük.
Tipp 1: a krém hűtőben, lezárt üvegben tárolva maximum 1-1,5 hétig áll el, ezért érdemes mindig csak akkora mennyiséget készíteni, amennyi rövid időn belül elfogy.
Tipp 2: ha sikerül bio narancsot vásárolni, adjuk hozzá a lereszelt narancshéjat.
Like
krém, narancskrém, orange curd