Gyors fánk

In Fánk

Gyors fánk

 
A fánk is azok az édességek közé tartozik, amit nagyon szeretünk, mégis csak ritkán állok neki készíteni, mert az élesztős változata nem éppen a gyorsan elkészülő kategóriába sorolandó. De győzött a fánk utáni vágy és úgy döntöttem csak kipróbálom a sütőporos változatát, ami egyszerűbbnek és gyorsabbnak ígérkezett. És nem bántam meg, hogy kipróbáltam, mert tényleg gyorsan elkészült és ráadásul nagyon finom, az amerikai fánkhoz tudnám leginkább hasonlítani, biztos fogom még készíteni.
 
Hozzávalók:
35 dkg liszt
4 dkg xilit
1 kk. sütőpor 
csipet só
2,5 dkg vaj
2 tojás
1 dl tej
1 ek. sütőrum
olaj a sütéshez
 
Egy mély tálba mérjük ki a lisztet, a sütőport és a csipet sót. Külön tálban keverjük ki a tojást a cukorral és a puha vajjal, adjuk hozzá a tejet, és a rumot, végül a két részt dolgozzuk össze. A tésztát nyújtsuk ki ujjnyi vastagságúra és nagyméretű pogácsaszaggatóval szaggassuk ki, míg a közepét egy kisebb formával szúrjuk ki. Süssük ki a fánkokat forró bő olajban (érdemes kisebb lábosban sütni, így kevesebb olaj is elég hozzá). Oldalanként 1-2 perc alatt megsül. Szedjük papírtörlőre. Tálaljuk cukormentes lekvárral.

, , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..