
On 2015-07-17 In Étel & ital 1
Őszibarack leves
Ebben a nyári hőségben nincs is jobb egy hideg gyümölcslevesnél. Most szezonálisan őszibarackkal készítettem.
Hozzávalók:
50 dkg őszibarack
5 dl víz
néhány darab fahéj
néhány szem szegfűszeg
1 szelet citrom
3 ek. eritrit
2 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
A vizet felforraljuk a fahéjjal, a szegfűszeggel, a citromkarikával és az eritrittel. Ha felforrt, kivesszük a fűszereket és beletesszük a meghámozott és kockára vágott őszibarackot és néhány percig főzzük, majd hozzáöntjük a tejjel elkevert vaníliás pudingport. Folyamatos kevergetés mellett ismét főzzük néhány percig, hogy besűrűsödjön. Lehűtve tálaljuk.
1