In Étel & ital

Rozmaringos édesburgonya-krémleves sajtropogóssal

Ha beköszönt a hűvösebb idő, szívesen fogyasztunk valamilyen tartalmas, melengető levest. A különböző zöldségekből készült krémleveseknek pedig kifejezetten sikere van nálunk, így gyakran készítek. Egyik kedvenc őszi-téli krémleves receptem, amit megosztok veletek, a rozmaringos édesburgonya-krémleves sajtropogóssal. A feltétet persze lehet variálni ízlés szerint, de ez a gránátalmás sajtos kombináció szerintem nagyon finom, egy próbát mindenképp megér.
 
Rozmaringos édesburgonya-krémleves sajtropogóssal
 
Hozzávalók:
3-4 személyre
 
50 dkg édesburgonya
1 nagyobb sárgarépa
1 vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
2 kisebb rozmaringág
őrölt fekete bors
1,1 l húsalaplé
 
a sajtropogóshoz:
10 dkg trappista sajt
kevés kókuszolaj
 
a tálaláshoz:
frissen aprított snidling
gránátalmamag
 

Rozmaringos édesburgonya-krémleves sajtropogóssal

Rozmaringos édesburgonya-krémleves sajtropogóssal elkészítése:

A zöldségeket megtisztítjuk. Az édesburgonyát és a sárgarépát feldaraboljuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a negyedelt vöröshagymát, és felöntjük az alaplével. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a rozmaringot, puhára főzzük. A rozmaringágat eltávolítjuk, a levest botmixerrel krémesítjük.
Közben a sajtot lereszeljük, apró gombócokat gyúrunk belőle, és serpenyőben, kevés kókuszolajon ropogósra sütjük mindkét oldalukat.
Tálaláskor a levest gránátalmamaggal és snidlinggel szórjuk meg, sajtropogóst kínálunk mellé.
 
Rozmaringos édesburgonya-krémleves sajtropogóssal
 
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2018. decemberi számában is.
A recept elkészítésében a Russell Hobbs Explore botmixer volt segítségemre.
A fotózáshoz a Fotóhátterek.hu hátterét használtam.

, ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .