Gyakran készítek reggelire zabkását, mert azon kívül, hogy nagyon egészséges és tápláló, hihetetlenül sokféleképpen lehet variálni az ízét, és ez által változatos is lesz. Most egy különleges aromájú fűszert, tonkababot adtam hozzá, ami egy vaníliás, mandulás, szegfűszeges, és kicsit fahéjas ízvilágot ad a zabkásának. Érdemes kipróbálni.
Én hidegen szeretem fogyasztani a zabkását, ezért előző este elkészítem, majd másnap reggel kedvem szerint megszórom különféle magokkal, natúr aszalványokkal, néhány szem bogyós gyümölccsel.
Hozzávalók:
2 személyre
10 dkg apró szemű zabpehely
4 dl cukormentes mandulatej
1,5 evőkanál barna nádcukor
1 teáskanál vaníliakivonat
1/2 vaníliarúd kikapart magjai
a tálaláshoz:
5 dkg durvára darabolt mandula
10-15 dkg málna
Tonkababos zabkása elkészítése:
A zabpelyhet a mandulatejjel folyamatosan kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük. A tűzről levéve belereszeljük a tonkababot, majd hozzáforgatjuk a nádcukrot, a vaníliakivonatot, a vanília kikapart magjait, az őrölt fahéjat. Darabolt mandulával, goji bogyóval és málnával tálaljuk.
Tipp: ha előző este elkészítjük, másnap csak ki kell venni a hűtőből és kész a reggeli.
Like
egészséges, reggeli, tonkabab, zabkása