A sütőtök felhasználásának ismét egy nagyszerű módja, a fokhagymás sütőtökkrém. Egyszerűen, gyorsan elkészíthető, pirítósra kenve, kevés olívaolajjal meglocsolva, kiváló reggeli vagy vacsora lehet.
Hozzávalók:
1 közepes sütőtök
3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál frissen aprított petrezselyemzöld
½ teáskanál himalája só
¼ teáskanál őrölt chili
1 evőkanál natúr joghurt
a tálaláshoz:
pirítós
olívaolaj
Fokhagymás sütőtökkrém elkészítése:
A tököt feldaraboljuk, magházát kikaparjuk, és 200 fokos sütőben 35-40 perc alatt puhára sütjük. Hűlni hagyjuk. A héjából kivájjuk a sült tökhúst, és 30 dkg-ot a többi hozzávalóval együtt krémesre pürésítünk. Pirítósra kenve, ízlés szerint kevés olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.
3
fokhagyma, krém, sütőtök, sütőtökkrém