Kókuszos zabpelyhes csók

In Desszert, Keksz

Kókuszos-zabpelyhes csók

A kekszes doboz feltöltéséhez itt van egy újabb, egyszerű, omlós keksz, a kókuszos-zabpelyhes csók. Én szeretem, ha a bolti kekszek mellett lapul otthon saját készítésű is, így gyakran sütök, meg persze kísérletezek is velük. Egy csésze kávé vagy tea mellé mindig jól esik néhány darab belőlük.
 
Kókuszos-zabpelyhes csók
 
Hozzávalók:
20 db-hoz
 
5 dkg fehér tönkölyliszt
2,5 dkg apró szemű zabpehely
2,5 dkg kókuszreszelék
1/2 teáskanál sütőpor
3 dkg nyírfacukor
1 csipet só
1 tojás
1 teáskanál vaníliakivonat
 
a tetejére:
5 dkg étcsokoládé
 

Kókuszos-zabpelyhes csók elkészítése:

A száraz hozzávalókat összevegyítjük, majd elkeverjük a megolvasztott kókuszolajjal, a vaníliakivonattal és a tojással. Hűtőbe tesszük 30 percre. Vizes kézzel kisebb golyókat formázunk belőle, és mindet sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. A közepükbe mélyedést nyomunk, majd 170 fokra előmelegített sütőben 8-9 perc alatt készre sütjük. Rácsra téve hűlni hagyjuk.
Az összetördelt csokoládét mikrohullámú sütőben 1-2 perc alatt megolvasztjuk, a kekszek közepébe adagoljuk. A csokoládé dermedése után fém- vagy műanyagdobozba rakva sokáig eláll.
 
Kókuszos-zabpelyhes csók
 
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin februári számában is.
A hozzávalókért nézzetek szét a Kókuszvilágnál.

, , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .