Sütőtökös kuglóf

In Desszert, Sütemény

Sütőtökös kuglóf

A sütőtök akárhogy is nézem, igazi jolly-joker alapanyag a konyhába. Bármibe tesszük, legyen az leves, főétel, saláta, desszert, vagy kávé, mindenben jól működik, finom, édeskés ízével különlegessé, pikánssá varázsolja azt. A kevert sütemények tésztáját szaftosabbá teszi, mint például most itt a sütőtökös kuglóf esetében is. A fahéjas-mascarponés krém pedig nagyon jól passzol hozzá, kicsit már a karácsonyt idézi.
 
Sütőtökös kuglóf
 
Hozzávalók:
16 cm átmérőjű kuglófformához
 
20 dkg sült sütőtök hús
20 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
1/2 csomag sütőpor (6 g)
1 csipet só
1/2 teáskanál őrölt fahéj
3 tojás
5 dkg édesítőszer
7,5 dkg kókuszolaj
a formához:
vaj
liszt
 
a krémhez:
20 dkg mascarpone
2 dl tejszínhab
2 teáskanál vanília kivonat
2 evőkanál por édesítőszer
1 teáskanál őrölt fahéj
 
a tetejére:
kevés darált dió
 

Sütőtökös kuglóf elkészítése:

A tojást az édesítőszerrel kihabosítjuk, hozzáadjuk a kókuszolajat. Beleforgatjuk a sütőtököt, majd a sütőporral, a sóval és az őrölt fahéjjal elvegyített lisztet. Jól kikeverjük, és a kivajazott, kilisztezett kuglófformába simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!) A süteményt a formában hagyjuk kihűlni. 
A krémhez a tejszínt a mascarponeval együtt felverjük. Belekeverjük az édesítőt, a vanília kivonatot, a fahéjat, és egy részét a kuglóf tetejére kenjük, végül darált dióval megszórjuk. A kuglófot a maradék krémmel együtt kínáljuk.
 
Sütőtökös kuglóf
 
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin novemberi számában is.

, ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..