Tepertős pogácsa

In Étel & ital

Tepertős pogácsa

 
Egy egyszerűen elkészíthető tepertős pogácsa receptet hoztam, ami nagyon finom és még másnap is szaftos marad, nem szárad ki. Nem lehet elrontani.
 
Hozzávalók:
250 g búzaliszt
50 g tk. búzaliszt
110 dkg darált tepertő (én a morzsalékot használtam)
½ tasak szárított élesztő
2 kk. só
1 tojás 
10 dkg sertészsír
1 dl tej
+ 1 tojás a lekenéshez
 
Az összes hozzávalót összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük pihentetni másfél-két órára. Közben kétszer hajtogatjuk a tésztát. Ezután ujjnyi vastagra nyújtjuk, berácsozzuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk a pogácsákat és a felvert tojással lekenjük. 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütjük. 

, ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .